

Ψωμί ολικής αλέσεως
Περιγραφή
Μέσα σε ένα μπόλ ρίχνεις όλα τα υλικά μόλις ομογενοποιηθούν σε μια φόρμα με αντικολυτικό χαρτί το οποίο το έχω μουσκέψει τοποθετώ το μείγμα μου να πάρει το ανάλογο σχήμα. Έπειτα το αφαιρώ απο το ταψί και το τοποθετώ στο φούρνο.
Ingredients
Προαιρετικά: • 20 γρ. ανάμεικτοι σπόροι για την επιφάνεια (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, μαυροσούσαμο)
-
Εκτέλεση:
-
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
-
2. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με κουτάλι – όχι πολύ, ίσα να ενωθούν.
-
3. Βάλε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα (20–25 εκ.) με λαδόκολλα.
-
4. Πασπάλισε τους σπόρους από πάνω.
-
5. Ψήσε για 45–50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να “κούει” κούφιο όταν το χτυπήσεις ελαφρά.
-
6. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις – πολύ βασικό.
