Print Options:

Φιλέτα γλώσσας με γάλα καρύδας και κάρυ

σουβλάκι με ρύζι
Βαθμός Δυσκολίας Beginner
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 mins Χρόνος Μαγειρέματος: 20 mins Συνολικός Χρόνος: 35 mins
Θερμοκρασία μαγειρέματος 160  C
Μερίδες 3
Description

Αυτή η συνταγή με φιλέτα γλώσσας είναι ένας μοναδικός και ελαφρύς τρόπος να απολαύσετε ένα θρεπτικό και αρωματικό γεύμα.

Υλικά
    4 φιλέτα γλώσσας
  • 80 ml γάλα καρύδας (light)
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά: ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος και ρύζι για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Ξεκινάμε με τα φιλέτα γλώσσας: Αρχικά, ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα κόβουμε στη μέση για να δημιουργήσουμε 8 κομμάτια. Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να τυλίξουμε πιο εύκολα τα φιλέτα και να δημιουργήσουμε ωραία ρολάκια.
  2. Προετοιμάζουμε το μείγμα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με τη σκόνη κάρυ και το αλάτι. Το γάλα καρύδας προσφέρει μία εξωτική γεύση και μια κρεμώδη υφή, ενώ το κάρυ δίνει μια γλυκιά και ελαφριά πικάντικη αίσθηση.
  3. Αλείφουμε τα φιλέτα: Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε καλά κάθε κομμάτι γλώσσας με το μείγμα γάλακτος καρύδας και κάρυ, καλύπτοντάς το ομοιόμορφα και αφήνοντας το να απορροφήσει τα αρώματα.
  4. Τυλίγουμε και περνάμε στα καλαμάκια: Τυλίγουμε κάθε φιλέτο γλώσσας σε ρολάκι και περνάμε δύο ρολάκια σε κάθε καλαμάκι, εξασφαλίζοντας ότι είναι σταθερά για το ψήσιμο.
  5. Ψήσιμο: Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 20 λεπτά. Η θερμοκρασία αυτή εξασφαλίζει ότι η γλώσσα θα ψηθεί σωστά χωρίς να στεγνώσει, ενώ το γάλα καρύδας δημιουργεί μια γευστική κρούστα.
  6. Σερβίρισμα: Όταν τα ρολάκια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για φρεσκάδα και άρωμα. Το ρύζι απορροφά τέλεια τη σάλτσα και δημιουργεί ένα πλήρες γεύμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.