Print Options:

Τυρόπιτα με έξτρα πρωτεΐνη

Τυρόπιτα
Βαθμός Δυσκολίας Beginner
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 mins Χρόνος Μαγειρέματος: 30 mins Χρόνος Ανάπαυσης: 10 mins Συνολικός Χρόνος: 50 mins
Μερίδες 6
Description

Αυτή η πρωτεϊνική τυρόπιτα συνδυάζει την αφράτη υφή του cottage cheese με τη δροσιά του στραγγιστού γιαουρτιού και την ήπια γεύση της βρώμης ή του αλευριού ολικής. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή ή γυμνάζονται, και φτιάχνεται με απλά υλικά. Τα μυρωδικά δίνουν επιπλέον γεύση, ενώ αν προσθέσεις κόκκινες πιπεριές και ελιές, απογειώνεις το αποτέλεσμα μεσογειακά.

Υλικά
    2 Αυγά
  • 200 gr Cottage Cheese
  • 100 gr Γιαούρτι Στραγγιστό
  • 100 gr Βρώμη Αλεσμένη η Αλεύρι Ολικής Αλέσεως
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • Ρίγανη, μαύρο πιπέρι, αλάτι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κόκκινες πιπεριές & ελιές
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

  2. Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά

  3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

  4. στο τέλος προσθέτουμε ρίγανη, μαύρο πιπέρι, αλάτι

  5. 1 κ.σ ελαιόλαδο
  6. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κόκκινες πιπεριές & ελιές

  7. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά